Logotip Ràdio Palau

L’informatiu Palau Notícies guanya el premi al millor programa de ràdio local de 2020 pel cas de Residencial Palau

11 de maig de 2021

‘Un exemple de ràdio de proximitat i de periodisme en estat pur’. Així és com el jurat dels premis Ràdio Associació de Catalunya ha qualificat la tasca informativa realitzada pel Palau Notícies al llarg de l’any 2020 arran de la crisi que es va viure a Residencial Palau els primers mesos de la pandèmia. Per aquest motiu, la 21a edició dels prestigiosos guardons radiofònics han declarat l’espai informatiu diari de Ràdio Palau com el millor programa de ràdio local de 2020. El jurat dels premis RAC ha fet públic aquest 11 de maig el veredicte on, en altres categories, hi ha també guardonats Marc Giró, de RAC1, “El Búnquer” de Catalunya Ràdio, el treball d’investigació “Barçagate” de la Cadena SER o el programa “Crims” de TV3, entre d’altres.

 

El Palau Notícies de Ràdio Palau porta més de 10 anys en antena amb Eduard Garcia a l’edició i amb Sira Riera a la redacció. No obstant, la responsable del magazine El Meu Carrer, Raquel Puig, es va incorporar durant els mesos de confinament a l’equip del Palau Notícies per reforçar la urgència informativa que s’estava vivint a causa de la pandèmia de la Covid. Completen l’equip del programa Laura Pardo a la redacció de suport els caps de setmana, Jordi Martin a la redacció d’Esports, i Joan Martínez com a tècnic de so.

 

Entre els mesos de març i maig de 2020 es calcula que més de 50 persones residents van morir al geriàtric de Palau-solità i Plegamans, segons va poder constatar Ràdio Palau, davant l’opacitat de direcció del centre. La feina d’investigació de Raquel Puig, Sira Riera i Eduard Garcia va posar en alerta el Departament de Salut i, fins i tot, a la Fiscalia de Sabadell sobre la dramàtica situació que es va viure a Residencial Palau durant la primera onada de la pandèmia de la Covid 19.

 

L’editor del Palau Notícies i director de Ràdio Palau, Eduard Garcia, s’ha mostrat molt content per un reconeixement que afirma arriba “després de molts mesos de feina en ple confinament, treballant amb condicions molt difícils a nivell de mitjans i també amb situacions personals de salut molt complicades”. Garcia afegeix que “vam rebre força crítiques i pressions, com si el què estava passant fos culpa del missatger, però aquest guardó constata que vam intentar fer les coses bé, malgrat les dramàtiques circumstàncies”. L’editor del Palau Notícies remarca també que “en definitiva vam fer la feina que havíem de fer i que és la que s’ha d’esperar d’un mitjà públic de comunicació local”.

 

Els premis RAC es consideren un dels més prestigiosos del sector amb un jurat format pel president de la Cooperativa Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, i per periodistes i acadèmics de prestigi com Assumpció Maresma, Joan Manuel Tresserras o Imma Tubella. El lliurament del guardó es farà en el transcurs d’una gala a l’auditori ONCE de Barcelona el pròxim 10 de juny.

Comparteix aquest contingut