Logotip Ràdio Palau

L’equip del Palau Notícies recull el premi al millor programa de ràdio local

11 de juny de 2021

En el marc d’una gala presentada pel periodista Jordi Basté, l’espai informatiu Palau Notícies va recollir dijous 10 de juny el premi Ràdio Associació de Catalunya al millor programa de Ràdio Local de 2020 per destapar la crisi a Residencial Palau entre els mesos de març i abril de l’any passat. En el seu discurs, Eduard Garcia, director de Ràdio Palau i editor del Palau Notícies, va recordar que “el treball periodístic va visibilitzar la gent gran durant la pandèmia i, especialment, va posar de manifest la dramàtica situació que es va viure en molts centres geriàtrics”.

 

A la gala també van obtenir mencions de qualitat dues ràdios locals: ‘l’Especial 1 any de confinament’ de Ràdio Igualada i ‘l’Informatiu Especial Covid’ de Vilassar Ràdio. També van ser guardonats el programa ‘Què t’hi jugues’ de la Cadena SER per haver destapat el cas ‘Barçagate’, El Búnquer de Catalunya Ràdio, el presentador Marc Giró o el programa ‘Crims’ de TV3, en aquesta 21ª edició dels premis Ràdio Associació, un dels més prestigiosos del sector, en què hi hagut un rècord de participació. A banda dels guardonats, a la gala que va tenir lloc a l’Auditori ONCE de Barcelona, també hi va assistir el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

 

 

El jurat dels premis Ràdio Associació de Catalunya va qualificar la tasca informativa realitzada pel Palau Notícies com “un exemple de ràdio de proximitat i de periodisme en estat pur”. L’espai informatiu diari de Ràdio Palau porta més de 10 anys en antena amb Eduard Garcia a l’edició i amb Sira Riera a la redacció. No obstant, la responsable del magazine El Meu Carrer, Raquel Puig, es va incorporar durant els mesos de confinament a l’equip del Palau Notícies per reforçar la urgència informativa que s’estava vivint a causa de la pandèmia de la Covid. Completen l’equip del programa Laura Pardo a la redacció de suport els caps de setmana, Jordi Martin a la redacció d’Esports, i Joan Martínez com a tècnic de so.

 

Entre els mesos de març i maig de 2020 es calcula que més de 50 persones residents van morir al geriàtric de Palau-solità i Plegamans, segons va poder constatar Ràdio Palau, davant l’opacitat de direcció del centre. La feina d’investigació de Raquel Puig, Sira Riera i Eduard Garcia va posar en alerta el Departament de Salut i, fins i tot, a la Fiscalia de Sabadell sobre la dramàtica situació que es va viure a Residencial Palau durant la primera onada de la pandèmia de la Covid 19.

 

El moment del lliiurament de premi es pot veure en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=9ZL1-0eBZlU&t=3s

 

Comparteix aquest contingut